X

141 migrants arribats a Balears en tres dies

Enguany ja se superen els 2.000 migrants arribats de manera irregular a les costes balears

28/10/2022

141 migrants arribats a Balears en tres dies

Imatge d'arxiu.

Redacció

Un total de 34 persones migrants han arribat de manera irregular per mar aquest divendres a Formentera. Una barca ha estat interceptada devers les 11.00 hores quan s’ha produït l’entrada irregular per mar d’un total de 14 persones d’origen magrebí, en aparent bon estat de salut i localitzades en s’Estufador. Poc després, sobre les 11.45 hores, s’ha produït també l’entrada irregular d’un total de 15 persones, entre elles una dona, d’origen magrebí, també en la zona de s’Estufador. Abans, però, a les 05.20 hores la Guàrdia Civil ja havia interceptat ja a cinc persones a Formentera, també d’origen magrebí.

Per altra banda, un total de 18 persones d’origen magrebí, en aparent bon estat de salut, han estat localitzades aquest divendres en mar, al sud de l’illa de Cabrera. Segons ha informat Delegació del govern central a les Illes, aquest darrer incident ha ocorregut a les 10.15 hores i en ell han intervingut Sasemar i SMP. Prèviament, 26 migrants han arribat anit passada en dues embarcacions a Cala Figuera, a Santanyí.

Aquests se sumen a dues embarcacions més que es varen interceptar durant aquests dijous a Cabrera, amb 29 persones, i a tres barques rescatades el dimecres, amb 34 migrants a bord. D’aquesta manera, enguany han estat detectades a les costes balears 142 embarcacions amb 2.033 migrants, d’acord amb el recompte d’IB3 Notícies.

Precisament, aquest divendres l’Audiència Provincial jutja a un home acusat de patronejar una barca des d’Algèria a Cabrera amb una vintena de persones a bord.


Aina Calvo confirma que els migrants irregulars que arriben a Balears tenen l’objectiu d’arribar a França i Bèlgica

 

28/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris