societat

9 contagis més de COVID-19 i 2 morts a les Balears

El nombre total de contagis a la nostra comunitat és de 1.991 casos


Balears ha notificat aquest diumenge la defunció de dos malalts de COVID-19, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. La xifra total de contagiats de coronavirus és de 1.991 a la nostra comunitat, amb 9 nous casos respecte a ahir dissabte i un increment del 0,45%.

La xifra de morts des que es va iniciar la pandèmia a les illes arriba a les 218 persones.

Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha hagut dues persones que han ingressat als centres hospitalaris de les Illes i un ingrés a UCI (170 en total. D’altra banda, 1.523 persones s’han curat, quatre més que en l’últim balanç.

Ahir dissabte es va registrar un repunt del nombre de contagis, amb 15 casos nous (5 d’ells a una residència de gent gran). Per segon dia consecutiu la corba de casos actius puja. Ahir amb 247 casos positius actius i avui amb 250. Feia 22 dies que aquesta corba tenia tendència a la baixa i aquest cap de setmana ha repuntat.

En total, s’han dut a terme 81.299 proves de laboratori, de les quals 65.004 són PCR i 16.295 proves d’anticossos.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS:

A Mallorca hi ha 155 persones hospitalitzades, 29 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva (UCI). Sobre aquest tema, la Conselleria ha matisat que l’increment de cinc casos respecte a les dades d’UCI d’aquest divendres no és tal, sinó que es deu al fet que s’ha esmenat un error de l’anterior balanç. 92 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) a Mallorca, encara que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha quatre persones hospitalitzades, de les quals tres estan a l’UCI i una aplanta. També hi ha una persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 20 les persones hospitalitzades, de les quals quatre estan a l’UCI. Altres cinc persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 350 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,5% dels 1.991 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. Actualment, de tots aquests casos, hi ha 70 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,4% dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat de Balears. Un total de 120 estan en vigilància activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Les residències d’ancians a Balears han notificat durant les últimes hores set nous contagis per coronavirus (COVID-19) entre treballadors, tot i que no hi ha hagut nous contagis entre els usuaris.

La situació aquest dissabte és de 84 usuaris amb el contagi actiu, 179 persones han superat la infecció i 84 han mort. 48 professionals sanitaris continuen contagiats i 118 s’han curat.

Quant a residències per a persones que sofreixen discapacitat, es manté la situació d’aquest dissabte, és a dir, no s’ha notificat cap cas nou i s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 35 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

CASOS DE COVID-19 A ESPANYA:

Espanya registra avui la xifra diària de morts per coronavirus més baixa des de fa 2 mesos (87 persones) i per sota del centenar de víctimes mortals. Ja són 27.650 les persones mortes des de l’inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores hi ha hagut 421 contagis, 231.350 en total.

Fins ara hi ha hagut 149.576 persones curades, 125.110 persones han necessitat ser hospitalitzades i 11.528 ingressades a l’UCI. Entre ahir i avui, hi ha hagut 327 noves hospitalitzacions i 28 ingressos UCI.


Les gràfiques sobre l’evolució de la Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els migrants irregulars arribats durant els darrers dies abandonen Balears pels seus propis mitjans

El circuit humanitari està col·lapsar per l'arribada massiva de migrants a diferents indrets de l'Estat

Incidències per les tempestes: inundacions, carreteres tallades i rescats a Alcúdia

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...

Pifzer anuncia que la seva vacuna és ‘segura’ per a nins d’entre 5 i 11 anys

Es planteja demanar autorització urgent a les autoritats europees i dels Estats Units

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible