X

Tres causes pendents més per a Jaume Matas

Luis Bárcenas ha demanat que Jaume Matas declari com a testimoni pel cas Gürtel. Finalment, però, el tribunal que jutja el cas ha rebutjat la petició

17/10/2016

Tres causes pendents més per a Jaume Matas

El jutge d’Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha dictat una interlocutòria d’obertura de judici oral contra Jaume Matas per prevaricació i tràfic d’influències. Es tracta de la peça del Palma Arena coneguda com Cas Òpera. A més, Castro ja ha donat per tancada la instrucció d’una altra subpeça, la que investiga els contractes de la Conselleria d’Interior del Govern amb l’empresa relacionada amb la trama Gürtel, Over Márketing. En aquesta causa, estan imputats l’expresident Matas i també José María Rodríguez.

L’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, ha demanat que Jaume Matas declari com a testimoni pel cas Gürtel. Finalment, però, el tribunal que jutja el cas ha rebutjat la petició. El suposat cervell de la trama, Francisco Correa, ha reconegut que Bárcenas i ell varen manipular adjudicacions de diferents Ministeris a canvi de comissions, durant l’època de José María Aznar, quan Matas era ministre de Medi Ambient. L’extresorer també ha demanat les compareixences d’altres dos ministres i dels constructors Florentino Pérez i Juan Miguel Villar Mir, encara que el tribunal tampoc les ha acceptat.

17/10/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris