X

Centenars d’afectats pel cas Nadia d’arreu d’Espanya comencen a declarar

11/05/2017

Centenars d’afectats pel cas Nadia d’arreu d’Espanya comencen a declarar

Imatge d'arxiu dels pares de Nadia.

Centenars de persones declaren en comissaries i comandàncies de tota Espanya a petició d’un jutjat de la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell), com a afectades per l’estafa del cas Nadia, la nina que pateix tricotiodistrofia, i que els seus pares varen començar a demanar ajuda per recaptar diners amb la finalitat d’operar-la als Estats Units encara que mai van viatjar al país.

L’advocat de la mare, Alberto Martín, ha declarat a l’agència Europa Press que “s’han rastrejat els comptes i s’ha cridat a declarar a Múrcia, a Toledo, a Salamanca, a Badajoz, a Madrid, a Palma i a altres ciutats”. “Hi ha centenars, perquè se’ls ha cercat”, ha afegit el defensor de la mare, Margalida Garau, que fa tres setmanes va renunciar a representar al pare, Fernando Blanco, que es troba en presó preventiva des de desembre.

No tots els afectats declaren en presència del jutge, sinó des del seu lloc de residència: davant la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o els Mossos d’Esquadra.

S’investiga als pares per un presumpte delicte d’estafa agreujada de 918.700 euros, perquè van poder lucrarse de la malaltia de la seva filla, servint-se de l’Associació per la tricotiodistrofia i malalties rares de les Balears, a través de la qual van recaptar importants sumes de doblers.


 IB3 videos Per saber-ne més: programa ZOOM, ‘El pare de tots els enganys’

11/05/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris