X

Els ‘Jordis’ coincideixen davant el Suprem que el referèndum no tenia efectes legals

Ho han declarat davant el jutge Pablo Llarena que també ha interrogat l'exconseller d'Interior Joaquim Forn

11/01/2018

Els ‘Jordis’ coincideixen davant el Suprem que el referèndum no tenia efectes legals

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han defensat davant el jutge del Tribunal Suprem les vies pacífiques i han rebutjat la via unilateral per arribar a la independència. Sànchez, concretament, ha dit que deixaria l’escó de diputat si es reprèn la unilateralitat en aquesta legislatura.

Jordi Sànchez ha declarat durant dues hores i mitja. Segons fonts dels advocats, l’expresident de l’ANC i número dos de Junts per Catalunya ha assegurat que mai va fer crides a la violència sinó al contrari. Ha dit que la seva entitat treballa activament pel civisme a les mobilitzacions.

Sànchez ha reconegut als fiscals l’existència d’un full de ruta des del febrer del 2015, de l’ANC, Òmnium, Esquerra i Convergència per aconseguir la independència. També ha admès que el referèndum no tenia validesa legal. En la seva defensa, l’expresident de l’ANC ha recordat que el 20 de setembre va fer una crida a dissoldre les manifestacions abans de pujar damunt del vehicle de la Guàrdia Civil. Ha explicat que és una altra prova que sempre ha intentat actuar de manera pacífica i que, per tant, no se’l pot acusar de sedició.

Després ha comparegut el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que ha declarat, segons fonts jurídiques, que la declaració d’independència va ser simbòlica. Segons les mateixes fonts, Cuixart ha explicat que les mobilitzacions mai van voler coaccionar l’Estat, que mai s’ha volgut vulnerar la llei, que amb les vies que s’han utilitzat fins ara no es pot aconseguir la independència, i que l’objectiu ara és l’acord, la legalitat, respectar la Constitució. Ha dit quel’únic referèndum possible serà el que convoqui el govern espanyol, segons assenyalen fonts jurídiques. En acabar la seva declaració ha començat a declarar l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn.

11/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris