X

Les Illes Balears són la comunitat on més pujà l’IPC al desembre

Els preus s'encareixen un 1,3%, dues dècimes més que a la resta d'Espanya

12/01/2018

Les Illes Balears són la comunitat on més pujà l’IPC al desembre

Les Illes Balears són la comunitat autònoma on més ha apujat l’IPC anual al desembre: un 1,3%. Cinc dècimes manco del registrat al novembre. La variació mensual ha estat del 0%, la mateixa que a la resta d’Espanya. L’anual, d’un 1,1%, ha quedat dues dècimes per davall de la de les Illes.

El preu dels hotels, bars i restaurants és el que més s’ha encarit. Prop d’un 3%. Però productes habituals dins la senalla de la compra són, ara, més cars que fa un any. Trobam increments en el preu dels llegums, un 3,6% o la carn de porc, un 3,1%.

El peix també puja. Ho fa més d’un 5%. Un increment de preu que noten, diuen, els mateixos peixaters a l’hora d’anar a comprar el peix a la llonja. Però el que més ha apujat és el preu de l’oli: l’hem pagat, al desembre, un 8,1 % més car que fa un any.

També pagam més per les despeses derivades de la casa i els carburants, tot i que l’increment registrat és inferior al de l’any passat.

I no varia tant com en altres ocasions la roba i el calçat. De fet, d’un mes a l’altre, del novembre al desembre, baixà dues dècimes per mor de l’inici de la campanya de rebaixes d’hivern.

12/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris