X

Segon dia del judici a l’excapellà per presumptes abusos sexuals a una menor

La Fiscalia demana per a ell una pena de 3 anys de presó i l’acusació particular de 4 anys

19/01/2018

Segon dia del judici a l’excapellà per presumptes abusos sexuals a una menor

L'exrector Antoni Cano, aquest divendres, a la banqueta dels acusats. /IB3 Notícies

Segon dia del judici a l’excapellà  de Selva Antoni Cano acusat d’abusar sexualment d’una nina de 12 anys el 2015. La Fiscalia demana per a ell una pena de 3 anys de presó i l’acusació particular de 4 anys. Avui quedarà vist per a sentència.

El capellà, de 74 anys, va negar el primer dia del judici haver fet tocaments a la nina un dia que va quedar a dormir a casa seva. Cano va asegurar que el pare de la nina li va demanar 60.000 euros a canvi de no denunciar-lo i ell, diu, s’hi va negar. A més, va manifestar que la menor ha denunciat uns fets que qualifica de falsos, suggestionada per la seva família.

El pare de la nina va ser un dels testimonis al judici. L’home va assegurar que ell també va patir abusos sexuals per part del capellà Antoni Cano als 9 anys quan era escolanet a Selva, uns presumptes fets que ja han prescrit.

Segon cas

Aquest és el segon cas d’abusos sexuals contra un capellà de les Illes que arriba als tribunals. L’any 2016, l’exrector de Can Picafort Pere Barceló va reconèixer durant el judici que havia violat en diverses ocasions una nina de 10 anys. Va ser condemnat a una pena de presó de sis anys. Avui dia, el Bisbat manté oberta una investigació pels presumptes abusos denunciats per un blauet contra l’exprior de Lluc, Antoni Vallespir. Això, tot i que la justícia penal ja ha arxivat el cas, perquè han prescrit els presumptes fets. Recentment, el papa Francesc va demanar perdó pels darrers escàndols de pederàstia vinculats a l’Església a una missa a Xile davant mig milió de persones.

19/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris