X

Els comerços emblemàtics de Palma veuen un alè de supervivència amb el catàleg presentat per Cort

L'Ajuntament els oferirà ajuts per pagar l'IBI i tindran prioritat per accedir a les subvencions que s'atorguen als establiments

22/01/2018

Els comerços emblemàtics de Palma veuen un alè de supervivència amb el catàleg presentat per Cort

L’Ajuntament de Palma ha presentat dilluns l’esborrany del catàleg d’establiments emblemàtics de la ciutat. Inclou 66 negocis. Per estar a la llista, els establiments havien de superar els 75 anys, estar en edificis protegits o realitzar una activitat singular.

El Consistori els oferirà ajuts per pagar l’IBI i tindran prioritat per accedir a les subvencions que s’atorguen als comerços. A més, formaran part de les rutes turístiques que l’ajuntament vol impulsar. L’objectiu, segons la regidora de Turisme, és que Palma no esdevingui una ciutat franquícia. L’esborrany del catàleg s’exposarà, a partir de dimecres, a la web de Palma Activa.

La notícia ha estat ben rebuda per alguns propietaris, que veuen en la proposta un alè per a la supervivència. D’altres, en canvi, lamenten la implementació de mesures efectives que facilitin la continuïtat d’aquests petits negocis en perill d’extinció.

Desde Pimeco celebren la iniciativa, tot i que lamenten que durant el camí més de 2.000 petits negocis hagin tancant les seves portes. Els que no, lluiten cada dia per sobreviure a la forta competència de les multinacionals i les grans superfícies.

 

22/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris