X

Puigdemont defensa poder anar a la investidura i demana al Govern que ho permeti

La Guàrdia Civil entra a les seus de l'ANC i Omnium per requerir informació, a petició del Tribunal Suprem

24/01/2018

Puigdemont defensa poder anar a la investidura i demana al Govern que ho permeti

Carles Puigdemont ha demanat al Govern central que permeti la seva investidura presencial com a President de la Generalitat. Avui s’ha reunit amb el president del Parlament. Roger Torrent li ha anunciat que el debat d’investidura es celebrarà el dimarts dia 30. Però s’ha trobat que el Govern central, en aplicació de l’article 155, els ha impedit celebrar la reunió a la seu de la Generalitat a Brussel·les. Han hagut de cercar una nova ubicació.

En acabar la reunió, Puigdemont ha reclamat  poder tornar a Catalunya amb les garanties que no serà detingut. Diu que no descarta cap opció. De moment, les forces de seguretat reforcen les fronteres. Avui s’han muntat controls policials a Bossòst, al Vall d’Aran, poble fronterer amb França. El president del Parlament, per la seva banda, ha assenyalat que la seva prioritat és que es formi govern com abans millor.

 

La Guàrdia Civil entra a les seus de l’ANC i Omnium per requerir informació, a petició del Suprem

I avui també, quan es cumpleixen 100 dies de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, la Guàrdia Civil s’ha personat a les seus d’aquestes dues entitats, per ordre del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El magistrat creu que el Govern podria haver finançat el referèndum a través de les dues entitats sobiranistes. També ha sol·licitat un requeriment d’informació al centre de telecomunicacions de la Generalitat.

24/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris