X

La UIB, membre observador de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Serà present a la propera conferència internacional en la qual es regularà l'aplicació de l'acord de París del 2015

11/09/2018

La UIB, membre observador de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Primaveres més seques, tardors més plujoses i amb ruixats més intensos. Més nits tropicals, el triple en algunes regions, amb el mercuri mai per sota dels 20 graus. I una mar més calenta que vint anys enrera. Tres signes clars, diuen els geòlegs, que el canvi climàtic ha ficat mà ja en el Mediterrani.

Reduir l’ús del cotxe privat, un costum que genera el 60 per cent dels gasos d’efecte hivernacle provinents del transport terrestre. Canviar els aires condicionats i calefaccions per un bon aïllament a la casa. Apostar pels productes locals en lloc de pels de fora i avesar-se a viure sense plàstic. Són algunes pràctiques que, ens recorden, poden minimitzar l’impacte del canvi climàtic ja des de l’àmbit domèstic.

Ara la Uibé irromp en el mapa de la lluita directa contra aquest problema mediambiental. Ha estat acceptada com a membre observador de la Convenció marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic. Una invitació que li permetrà ser present a la propera conferència internacional que tendrà lloc a Polònia a finals d’any, en la qual es regularà l’aplicació de l’acord de París del 2015.

A finals d’octubre celebraran unes jornades informatives sobre el canvi climàtic i la seva repercussió no només en els ecosistemes, també en l’economia i en la nostra salut.

11/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris