X

La Xina inaugura el pont més llarg del món

9 anys i 16.000 milions d'euros ha costat construir 55 km sobre el mar, 6 km de túnels i illes artificials

23/10/2018

La Xina inaugura el pont més llarg del món

A la Xina s’ha inaugurat avui el pont més llarg del món damunt la mar. Uneix Hong Kong amb Zhuhai i Macau. Una construcció colossal i emblemàtica de 55 quilòmetres sobre el mar, tot i que la part central està composta per un túnel submergit de més de 6 quilòmetres. Està previst que tengui una vida útil de 120 anys i s’ha dissenyat perquè pugui suportar tifons i terratrèmols. Aquesta gran obra d’enginyeria s’ha acabat amb 2 anys de retard i ha costat més de 16 mil milions d’euros.

Amb el pont Pequin vol impulsar lintercanvi econòmic entre Hong Kong, Macau i la ciutat xinesa de Zhuhai, veïna de l’antiga colònia portuguesa. Vol potenciar al voltant de la tecnologia el que anomena la Gran Àrea de la Badia, és a dir, la desembocadura del riu Perla. Un reclam per apaivagar les veus crítiques a Hong Kong, que diuen que, a través de la integració econòmica, Pequín erosiona les llibertats de l’antiga colònia. És un projecte dissenyat per rivalitzar, diu Pequín, amb Silicon Valley.

El pont deixa a una hora de cotxe les tres ciutats, però l’obra no ha estat exempta de controvèrsia per l’alta sinistralitat laboral, 10 morts i més d’un centenar de ferits.

23/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Abel Costache 10/03/2023

    Ma agradat molt el video documental es tot un plaer.
    Munpadri es diu Salvador un puto respecte