X

Menorca recupera de manera provisional la llum després de 56 hores

Fins que no es recuperi la segona línia d'alta tensió afectada pel cap de fibló, no es podrà restablir definitivament el subministrament

30/10/2018

Menorca recupera de manera provisional la llum després de 56 hores

Menorca ha recuperat l’horabaixa d’aquest dimarts la llum de manera provisional després de 56 hores. La reparació d’una de les dues línies d’alta tensió més 100 generadors repartits per a tota l’illa han aconseguit restablir tota la xarxa de subministrament elèctric. Encara hi ha cases, però, que no tenen llum. Amb tot, el Govern considera que les tasques s’han fet en un temps rècord.

De manera gradual i fins a les 2 hores, les llars aniran recuperant el subministrament elèctric. De fet, ara mateix, de les més de 20.000 persones que encara no teníem llum fa unes hores ja només en queden 2.700.

Fins que no es recuperi la segona línia d’alta tensió afectada pel cap de fibló, no es podrà restablir definitivament el subministrament elèctric de tota l’illa.

Una vegada resolta la urgència, la segona fase, ha dit el conseller de Territori Marc Pons, és quantificar els danys pel temporal. Demà Govern i patronals es reuniran per esclarir la feina que queda per fer i els ajuts pels afectats.

Les empreses menorquines preveuen pèrdues milionàries a causa de la pana. La PIME calcula que el 65% de les empreses de l’illa han hagut d’aturar-se per la manca d’electricitat. Empresaris i hotelers es plantegen tancar abans del que tenien previst.

El Govern ja ha avançat que obrirà una línia d’ajudes per compensar els afectats.

 

30/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris