X

Menorca, tres etapes i 600 milions per assolir el 2030 el 85% de renovables

S´ha fet públic el denominat "full de ruta" per la descarbonització de Menorca

22/01/2019

Menorca, tres etapes i 600 milions per assolir el 2030 el 85%25 de renovables

Marc Pons ha fet públic el que s’ha denominat “full de ruta” per la descarbonització de Menorca. Un compromís que va presentar a la Comissió Europea el passat dia 15. Aquest document ja determina un calendari d’actuació dividit en tres etapes: la primera, fins a 2020, per assolir un 20% de producció d’energies renovables (quan ara mateix amb prou feines s’arriba al 2%-; la segona l’any 2025 un 35% i el gran bot haurà de ser entre aquest any i el 2030 quan s’haurà d’acabar assolint el 85%.

Entre les accions clau per fer realitat aquest calendari hi ha la multiplicació de la potència generada al Parc de Milà, el foment de parcs fotovoltaics i de l’autoconsum -amb ajuts i subvencions-, l’aposta pel vehicle elèctric o l’aprofitament de l’energia de la mar. Aquestes iniciatives compten amb el suport de totes les administracions i de tots els partits, així com agents econòmics i socials.

Però es necessitaran 600 milions d’euros per fer-les realitat. Una part de la inversió haurà de ser privada; i per a la inversió pública totes les administracions (des de la local fins a l’Estatal) estan disposats a implicar-s’hi. També es pretén aconseguir aportacions de la Unió Europea i així ho traslladaran als representants que dia 30 visitaran Menorca.

22/01/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats