X

L’ONU xifra en 40 els morts durant les darreres protestes contra Maduro

Trump intenta ofegar econòmicament Maduro congelant els actius de la companyia estatal de petroli en els Estats Units

29/01/2019

L’ONU xifra en 40 els morts durant les darreres protestes contra Maduro

Almenys 40 persones han mort durant les protestes contra el govern de Maduro que tengueren lloc la setmana passada. I al voltant de 850, han estat detingudes. Són les estimacions que fa l’Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU. La pressió internacional contra Maduro s’ha intensificat en les darreres hores. En la seva mesura més dura contra Veneçuela fins al moment, l’Administració Trump ha decidit congelar els fons de la companyia estatal Petroleos de Venezuela sota jurisdicció dels Estats Units, amb la idea de traspassar-los a un nou govern veneçolà quan Maduro abandoni el poder.

Maduro ha respost que emprendrà mesures legals davant aquesta decisió dels Estats Units. El president veneçolà continua sense convocar eleccions, tal com ja preveia el Govern espanyol.

I mentre, l’autoproclamat president encarregat de Veneçuela, Juan Guaidó, ha oferit en les darreres hores entrevistes a diversos mitjans, entre els quals Televisió Espanyola, sempre sense donar detalls del seu parador.

Guaidó es optimista. Confia que els funcionaris i militars s’allunyin de Maduro i que la pressió internacional acabarà per possibilitar que es convoquin eleccions lliures.

29/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris