X

Rivera qualifica de “presa de pel” la resposta de Sánchez a la seva proposta d’abstenció

S'esgoten les opcions d'acord a només unes hores d'acabar la ronda de consultes

17/09/2019

Rivera qualifica de “presa de pel” la resposta de Sánchez a la seva proposta d’abstenció

Foto: EFE/ Fernando Villar.

Avui és la segona i darrera jornada de la ronda de consultes de Felip VI amb els representants dels partits polítics. Durant el matí, el Rei s’ha reunit amb Junts per Catalunya, en Comú Podem, Vox i Unides Podem, i cap d’ells s’ha mogut de la seva posició. El darrer ha estat Pablo Iglesias, que insisteix amb l’abstenció. Avui horabaixa el rei anunciarà si hi ha una nova votació d’investidura o bé si hi haurà una nova repetició d’eleccions.

Les darreres hores de negociacions han estat marcades per la proposta de Ciutadans, que ahir dilluns es va mostrar per primera vegada disposat a abstenir-se en una investidura a Pedro Sánchez. El president del Govern en funcions diu que ja compleix tots els requisits que exigeix el partit taronja, cosa que Albert Rivera ha qualificat de “presa de pel”.

Per tant, s’esgota aquesta opció d’acord que ja havien rebutjat els independentistes i Unides Podem. La formació morada ja havia avisat que podria canviar la seva abstenció per un ‘no’ davant una votació d’investidura en què Sánchez es presentàs amb un acord amb Albert Rivera.

Avui horabaixa Felip VI tancarà la ronda de consultes amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, el del Partit Popular, Pablo Casado i el del Partit Socialista i president en funcions, Pedro Sánchez. Després, el Rei haurà de designar o no un candidat per a la investidura, en funció de si compta ò no amb els suports necessaris.

En cas que sí que hi hagués un candidat, es fixarà el ple d’investidura per aquesta mateixa setmana. Si no, s’aniria a unes noves eleccions que se celebrarien el diumenge dia 10 de novembre.

 

17/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris