Ha mort Paquita Tomàs
Durant els primers anys d'IB3, va conduir el programa 'Sa bona cuina de Paquita Tomàs'

La pujada del nivell de la mar és el producte directe de l'escalfament global. En aquesta setmana d'acció pel clima, els científics alerten: el planeta està en una situació d'emergència i s'han de prendre mesures urgents per reduir les emissions de diòxid de carboni i evitar un canvi climàtic incontrolable
L’estiu que hem viscut enguany és un exemple de l’impacte del canvi climàtic. Més onades de calor i durant més temps. Actualment, fins a cinc setmanes més llarg que als anys vuitanta. L’escalfament global també causa fenòmens extrems com les sequeres i inundacions cada vegada més freqüents. Tot i això, els estats no compleixen l’acord de París de 2015 de reduir les emissions de diòxid de carboni per limitar l’augment de la temperatura global per davall dels 2 graus.
Amb l’escalfament global es fonen els gels continentals i alhora l’aigua ocupa més volum i puja el nivell de la mar. Aquí, a les illes, el canvi climàtic ja ens mostra grans diferències respecte a fa 18 anys. A Alcanada, la línia de costa ha reculat metres i poc en queda dels arbres que hi havia a primera línia. Fins i tot, alguns punts, que abans eren petites penínsules, ara s’han convertit en illots on només s’accedeix nedant. A les Balears, l’escalfament pot suposar molts canvis.
Preservar el planeta, alerten els científics, necessita una acció decidida dels governs i del conjunt de la societat. Demà, després d’una setmana pel clima, està prevista una vaga mundial.
Durant els primers anys d'IB3, va conduir el programa 'Sa bona cuina de Paquita Tomàs'