X

Es dona a conèixer la queixa formal per la telefonada de Donald Trump al president d’Ucraïna

L'informador mostra la seva preocupació per si el president va sol·licitar la interferència del govern ucraïnès en les eleccions presidencials del 2020

27/09/2019

Es dona a conèixer la queixa formal per la telefonada de Donald Trump al president d’Ucraïna

El Comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants dels Estats Units ha donat a conèixer la queixa formal d’un membre de la Intel·ligència nort-americana per la telefonada de Donald Trump al president d’Ucraïna.

En el seu escrit, l’informador mostra la seva preocupació per si el president Trump, va usar el seu poder per a sol·licitar la interferència del govern ucraïnès en les eleccions presidencials del 2020. Explica que es va alarmar quan va conèixer el contingut de la conversa telefònica de Trump amb el president d’Ucraïna, Vladímir Zelenski, i va presentar una denúncia interna davant l’Oficina de l’Inspector General de les agències d’Intel·ligència. Segons la denúncia, Trump va pressionar un país estranger perquè investigàs l’exvicepresident Joe Biden, un dels principals rivals polítics del president.

Aquest treballador de la Intel·ligència nort-americana no ha estat identificat, i és conegut als Estats Units com a “denunciant”, o “whistle-blower” en anglès, que és la paraula que ha donat nom a l’escàndol. Algunes fonts apunten que es tractaria d’un oficial de la CIA.

Mitjans nort-americans han fet públic aquest divendres un àudio de Trump en què qualifica el denunciant “d’alguna cosa semblant a un espia” i fa referència a com se solien gestionar l’espionatge i la traïció en altres èpoques.

27/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris