X

El GOB-Menorca alerta que es presenten a consciència projectes il·legals de turisme al camp per cobrar més als promotors

El Col·legi d'Arquitectes admet que els seus professionals es deuen als clients, però nega l'acusació

01/10/2019

El GOB-Menorca alerta que es presenten a consciència projectes il·legals de turisme al camp per cobrar més als promotors

El GOB denuncia que hi ha projectes de construcció o de reforma d’establiments rurals que es presenten a Menorca però que no compleixen la normativa. Segons els ecologistes, ho fan de manera conscient per poder cobrar més als promotors.

En aquests moments, a Menorca hi ha 36 hotels rurals i agroturismes, una oferta que s’ha duplicat en els darrers 6 anys. I es continuen presentant projectes per fer-ne de nous.

Dos dels darrers han estat els de les finques de Sa Marjal i Binipati nou, a Ciutadella, que ja han rebut el vistiplau de la Comissió de Medi Ambient, però que ara probablement s’hauran de refer per incomplir el que determina la normativa territorial de Menorca. I el GOB diu que no són els únics casos.

El Col·legi d’Arquitectes nega que hi hagi professionals que conscientment presentin projectes que incompleixin la normativa. Això sí, adverteixen que es tracta d’una regulació, la de l’ordenació territorial, que ha patit importants modificacions en els darrers anys amb la derogació parcial de la norma Territorial Transitòria, i que els arquitectes es deuen als clients.

Els responsables de Consell de Menorca asseguren que volen mantenir la màxima coordinació i diàleg amb promotors i professionals per evitar confusions i també aposten per cercar el màxim consens a l’hora d’abordar la revisió del Pla Territorial Insular.

01/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris