X

Baixa l’atur interanual al setembre i puja l’afiliació de treballadors a les Illes

El Govern central ha ampliat als mesos d'octubre i desembre la bonificació de les quotes a la Seguretat Social dels fixos discontinus

02/10/2019

Baixa l’atur interanual al setembre i puja l’afiliació de treballadors a les Illes

L’atur ha davallat lleugerament a les Balears durant el mes de setembre en comparació amb les dades de l’any passat. Però, si ens fixam en la comparativa mensual, augmenta per mor del final de la temporada alta turística. Hi ha 40.377 inscrits a les oficines del SOIB de les Illes, 1.500 més que a l’agost, però 370 manco que ara fa un any. Setembre ha tancat amb 574.000 treballadors afiliats. Són 14.200 menys que a l’agost, però es continua creant ocupació, amb 13.500 altes a la Seguretat Social més que l’any passat.

Els sindicats creuen que les darreres xifres de l’atur són les habituals en la finalització de la temporada turística i demanen accions per diversificar l’economia de les Illes més enllà del turisme.
Des de la patronal estan preocupats pels efectes que tendrà la fallida de Thomas Cook en la contractació dels propers mesos i reclamen noves mesures com l’eliminació de l’ecotaxa i fer més promoció turística.

El Govern central ha ampliat als mesos d’octubre i desembre la bonificació del 50 per cent de les quotes a la Seguretat Social dels fixos discontinus. És una de les mesures extraordinàries que s’havien sol·licitat des de les Illes per fer front a la fallida de Thomas Cook.

 

 

02/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris