X

Es designa l’administrador concursal que haurà d’estudiar la situació de Thomas Cook

L'executiu no preveu fer marxa enrere en la bonificació de l'impost de turisme sostenible, malgrat l'oposició de Més per Mallorca

04/10/2019

Es designa l’administrador concursal que haurà d’estudiar la situació de Thomas Cook

El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit avui amb 200 treballadors de la companyia ‘In destination coming‘ per explicar-los que, tots els que continuïn treballant sense cobrar i els que no puguin demanar l’atur, rebran un ajut de 500 euros. Se’n podran beneficiar un màxim de 4 mesos, fins que la seva situació es resolgui..

Els ajuts es podran començar a tramitar a partir de dilluns. Cinc professionals del SOIB es traslladaran a la seu de Thomas Cook per ajudar-los amb els tràmits i per intentar resoldre qualsevol dubte. Per altra banda, l’administrador concursal ja ha estat designat pel jutge.

A principis de la setmana que ve, l’administrador, Josu Echevarría, de la consultoria ‘Price water house coopers‘ analitzarà la situació de l’empresa i farà les primeres recomanacions al comitè d’empresa, que per cert també s’ha escollit avui. Es compon de 13 representants, 10 de Mallorca i 3 de les Canàries.

A banda de l’ajuda de 500 euros als treballadors, el Govern també estableix incentius econòmics a les empreses que contractin aquests afectats i la posada en marxa d’un punt d’atenció del SOIB a la seu del turoperador a Palma. Mesures per reduir, tant com sigui possible, l’impacte que la caiguda de l’operador turístic ha generat a les illes.

L’executiu manté la intenció de deixar de recaptar l’impost de turisme sostenible als hotels que han tengut clients de Thomas Cook entre juliol i setembre. Els seus socis de Més per Mallorca han mostrat el malestar mitjançant aquest comunicat en el qual s’oposen a la iniciativa. Tant el conseller de la matèria com la portaveu, Pilar Costa, han assegurat que totes les mesures anunciades han estat prèviament consensuades.

Divendres que ve, previsiblement, s’habilitarà una línia de crèdit de 10 milions d’euros a interès zero, per a les empreses afectades que tenguin manco de 250 treballadors.


El Govern tornarà els doblers de l’ecotaxa a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook
El Govern impulsa un decret que accelera les ajudes als treballadors de Thomas Cook

04/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris