X

Els Serveis Informatius d’IB3 donen a Sant Llorenç el premi APIB pel ‘Zoom: Després de la tempesta’

Ara, just un any després de la tragència, el programa 'Zoom' d'IB3 Televisió emet la segona part: 'La marca de l'aigua'

08/10/2019

Els Serveis Informatius d’IB3 donen a Sant Llorenç el premi APIB pel ‘Zoom: Després de la tempesta’

La presidenta de l'APIB, Ángeles Duran, amb l'equip del Zoom i els Serveis Informatius d'IB3.


Pots tornar a veure el ‘Zoom: després de la tempesta’ guanyador del premi de l’APIB aquí

Els Serveis Informatius d’IB3 han donat a Sant Llorenç els 1.500 euros del IV Premi de Periodisme de l’Asssociació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) pel ‘Zoom: Després de la tempesta‘. El reportatge premiat narra les tràgiques inundacions que afectaren, ara fa just un any, el Llevant de Mallorca. 13 persones hi van perdre la vida.

‘Després de la tempesta’ fa balanç, vuit dies després, d’aquella nit fatídica i de les angoixants jornades que la seguirien. Moltes families ho perderen tot. Com Pedro i Anita, que intentaren salvar el poc que els quedava d’una casa convertida en un fangar. La casa de Mohamed també es va negar. Varen salvar el nadó de deu mesos -ficat dins una bossa de fems- pel terrat de les cases veïnades. En adonar-se de la força de la torrentada, Miquel, un altre veinat, va córrer cap a la casa de la seva mare. La va trobar morta a la seva habitació. Tot i la seva pèrdua, mai va deixar d’agrair el suport dels voluntaris.

Amb el meteoròleg d’IB3 Joan Barceló i dels experts Miquel Grimalt i Alfredo Barón, el programa també analitza des del caire científic les causes de la torrentada i dona llum a línies de treball futures.

Ara, just un any després de la tragència, el programa ‘Zoom’ d’IB3 Televisió emet, a les 22:20 hores d’aquest dimarts, la segona part: ‘La marca de l’aigua’. L’equip visita els protagonistes del reportatge ‘Després de la tempesta’. Els mateixos carrers, les mateixes cases i els mateixos rostres, un any després. Espectadors que visqueren la crescuda del torrent en primera persona explicaran què han perdut, què han après i quin sentiment els causa continuar vivint tan a prop de la zona, que va ser presa del fang i de la runa. Un element comú a les històries de Pedro Santandreu i Anita Simonet, Marina Vives, Maria Bel Sanxo i Miquel Oliver és la por. Un sentiment col·lectiu al qual s’enfronten, de la millor manera que saben, cadascun d’ells. De la mateixa manera que Antònia Santandreu, mestra del col·legi de Sant Llorenç, ha trobat en un personatge de rondalla, en Bevim, la manera per explicar als infants allò inexplicable.

‘Zoom: Després de la tempesta’

08/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris