X

CONAIE desmenteix que Lenín Moreno hagi iniciat un diàleg amb els indígenes

La Ministra de l'interior ha demanat perdó per alguns greus incidents perpetrats per la policia

10/10/2019

CONAIE desmenteix que Lenín Moreno hagi iniciat un diàleg amb els indígenes

A l’Equador, davant les protestes per la pujada del preu del combustible, el president Lenín Moreno ha assegurat que han iniciat un procés de diàleg amb els manifestants. La Confederació de Nacionalitats Indígenes de l’Equador (CONAIE), en canvi, desmenteix que això s’estigui produint i alerten que no han negociat res amb el govern de Moreno.

Després de traslladar la seu del govern a Guayaquil, aquest dimecres Lenín Moreno va desplaçar-se fins a Quito per coordinar de més a prop les forces de seguretat, en una jornada de protestes massives i generals contra la pujada del preu del combustible.

Moreno assegura que han iniciat un procés de diàleg amb les comunitats indígenes, però la CONAIE desmenteix que això s’estigui produint, davant del que consideren una campanya de desprestigi, i diuen que no han negociat amb el govern de Moreno ni han arribat a cap acord.

La Ministra de l’interior equatoriana, María Paula Romo, ha demanat perdó públicament per alguns greus incidents durant les manifestacions d’aquest dimecres perpetrats per la policia. Concretament, pel llançament de granades de gas lacrimògen. L’agrupació indígena denuncia a través de les xarxes socials violència de la policia i militars, que la qualifiquen de desmesurada.

Fins al moment i segons la ministra de l’interior, s’han registrat devers 360 ciutadans i 86 policies que han sol·licitat assistència sanitària. Des de l’inici de les protestes s’haurien produït més de 700 detencions, i segons la Comissió Ecumènica de Drets Humans també hi hauria almanco, dues víctimes mortals.

10/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris