X

Portes obertes a l’Hospital Psiquiàtric de Palma

185.000 illencs estan diagnosticats amb un trastorn de salut mental i, de fet, 1 de cada 4 viurà al llarg de la seva vida qualque tipus de malaltia

10/10/2019

Portes obertes a l’Hospital Psiquiàtric de Palma

Un cartell donarà la benvinguda durant un any a l’hospital psiquiàtric de Palma. És obra de l’estudiant de l’Escola de Disseny, Irene Munar, que ha guanyat el primer premi del concurs “Panell d’entrada”. En el dia mundial de la salut mental li han lliurat el guardó, aprofitant la jornada de portes obertes que s’ha celebrat en aquestes instal·lacions. La idea és connectar la vida de dins del psiquiàtric amb la de la ciutat que l’acull.

Els visitants han pogut veure les obres fetes per alguns dels pacients, que en el dia de portes obertes han volgut mostrar al món les seves capacitats artístiques.

185.000 illencs estan diagnosticats amb un trastorn de salut mental i, de fet, 1 de cada 4 viurà al llarg de la seva vida qualque tipus de malaltia. Per a ells, les biblioteques humanes poden ser una bona opció per estar informat. El tractament dels pacients s’inicia als centres de salut.

El psiquiàtric de Palma té 150 llits per a ingressos, dels quals el 80 per cent estan ocupats. De mitjana, s’hi produeixen 600 ingressos anuals. 250 persones fan feina a les instal·lacions.

10/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris