X

L’accessibilitat universal, eix de les Jornades de Disseny per a Tots

L'ONCE i l'Escola d'Art i Superior de Disseny organitzen unes jornades a Palma que cerquen aconseguir un disseny inclusiu

15/10/2019

L’accessibilitat universal, eix de les Jornades de Disseny per a Tots

Fer del disseny una eina per a l’accessibilitat universal. És la màxima que guia les jornades sobre Disseny per a Tots, que se celebren aquest dimarts i dimecres a la seu de l’ONCE de Palma. L’objectiu és que l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Balears conegui bones pràctiques en la creació d’entorns, productes i serveis accessibles per a tothom sota la màxima que el bon disseny capacita i el mal disseny, discapacita.

I és que el dia a dia de les persones amb discapacitat és ple d’obstacles quotidians. Treure diners de caixers sense Braille, salvar desnivells al carrer, la falta de sistemes de veu en semàfors o una mobilitat elèctrica insonora són només alguns dels exemples de les barreres a les que s’han d’enfrontar.

El disseny de les coses és un element clau per l’accessibilitat universal. Aquesta és la premissa de les Jornades de Disseny per a Tots, l’objectiu de la qual és formar els futurs dissenyadors sota la màxima que el bon disseny capacita i el mal disseny, discapacita.

L’accessibilitat en l’habitatge, el disseny d’indumentària, les juguetes accessibles, el disseny en l’àmbit educatiu o l’accessibilitat web i la lectura fàcil són només algunes de les claus que aprendran els futurs dissenyadors durant els dos dies de jornades.

El propòsit és, en definitiva, aconseguir el disseny d’entorns, productes i serveis adaptats a la diversitat.

15/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris