X

Pensionistes, al Congrés en defensa de les pensions públiques

Asseguren que es manifestaran fins conquerir lleis que garantitzin unes pensions dignes

16/10/2019

Pensionistes, al Congrés en defensa de les pensions públiques

Les dues marxes de pensionistes que al setembre partiren de Bilbao i Cadis, han confluït aquest dimecres en una protesta conjunta a Madrid. Defensen que el Sistema de Pensions Públiques no es privatitzi i asseguren que es manifestaran fins conquerir lleis que garantitzin unes pensions dignes.

Els pensionistes han registrat al Congrès dels Diputats el document amb les principals reivindicacions en defensa del Sistema de Pensions Públiques. S’han manifestat des de la plaça de Sol de Madrid fins davant del Congrés, pensionistes, activistes i col·lectius socials preocupats pel que consideren que podria acabar privatitzant-se.

Centenars de quilòmetres recorreguts, entre dues columnes que partiren des de Bilbao i Cadis, reclamen blindar les pensions com a dret fonamental a la Constitució, revaloritzar-les segons l’IPC real, i equiparar-les al salari mínim interprofessional fins als 1.084 euros, com recomana la Carta Social Europea per Espanya.

La Columna Nord i la Sud confluïren a Madrid, unides per la Coordinadora estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Deixant les sabates davant del Congrés, i sota càntics com “De nord a sud, la lluita segueix costi el que costi”, els manifestants asseguren que no cessaran les seves protestes fins a assolir unes pensions dignes, públiques i amb garanties de futur.

16/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris