X

A les nou del vespre l’Aemet activarà l’avís taronja a les Illes per fortes tempestes

Les precipitacions seran especialment intenses anit i també la nit de dimarts a dimecres

21/10/2019

A les nou del vespre l’Aemet activarà l’avís taronja a les Illes per fortes tempestes

A les nou d’avui vespre l’AEMET activarà a totes les Illes l’avís taronja per tempestes i plogudes intenses que poden deixar fins a 40 litres per metre quadrat en només una hora. De moment, a Palma se n’han registrats avui dematí uns 20 litres per metre quadrat. Precipitacions molt esperades, sobretot pels pagesos. Els camps d’ametllers, les vinyes i oliveres són els més beneficiats.

Cels encapotat, ruixats generalitzats i temperatures que, per exemple a Palma, no superen els 17 graus. Ha estat la tònica d’avui. Signes d’un canvi de temps que en els propers dies deixarà a les Illes precipitacions de fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores.

Una borrasca provinent de l’altre costat de la Mediterrània que entrarà pel sud i ponent de les Illes. Serà, ens uns minuts, a les nou del vespre quan l’Aemet activarà l’avís taronja per tempestes.

Ja al dematí han caigut a Palma uns 20 litres per metre quadrat a Palma. Precipitacions que han provocat de nou el tancament de les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni per mor d’un vessament d’agües mixtes al Torrent Gros.

A Santa Maria del Camí no aturat de ploure des d’ahir vespre. Aigua que beneficia sobre tot els camps d’ametllers, vinyes i oliveres.

Això després d’una tardor seca, tot i la DANA del setembre. La pitjor gota freda en 140 anys.

21/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris