X

Baixen les pernoctacions i l’ocupació hotelera a les Illes Balears durant el setembre

Les Illes lideren a tot l'estat l'ocupació hotelera malgrat el descens

23/10/2019

Baixen les pernoctacions i l’ocupació hotelera a les Illes Balears  durant el setembre

El mes de setembre s’ha tancat amb una situació extraordinària amb la fallida de Thomas Cook, però la baixada de pernoctacions i l’ocupació hotelera a les Illes durant aquest mes es converteix ja en una tendència que es repeteix en els darrers 4 anys. Tot i que l’arxipèlag va registrar el major nombre de pernoctacions de turistes estrangers de tot l’Estat, aquest passat setembre. Les pernoctacions han baixat un 2 per cent respecte de l’any passat. En aquesta gràfica, es pot observar com la davallada es produeix de manera moderada des del setembre del 2016.

Passa el mateix amb l’ocupació hotelera. Les Illes, amb un 80,7 per cent, són la comunitat autònoma amb el  grau d’ocupació per places turístiques més alt de l’Estat. Però aquesta xifra també baixa des del 2016. Aquell any, al setembre, l’ocupació va ser del 86,6 per cent són 6 punts més que enguany.

En concret, l’associació hotelera de Platja de Palma parla d’un 85 per cent d’ocupació només en aquest indret, una xifra baixa en relació als darrers 4 anys. Per aquest mes d’octubre, la previsió és del 65 per cent d’ocupació, 7 punts per davall de l’any passat i aquí ja es notaria l’efecte de la fallida de Thomas Cook. No hi ha hagut però, a diferència d’altres zones, el tancament anticipat d’hotels per aquest motiu. L’associació creu que les reserves de darrera hora en milloraran les xifres. A finals de mes tancaran 60 hotels a platja de Palma. Després de novembre, quedaran oberts 13 establiments tot l’any, una xifra similar a la de l’any passat.

23/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris