X

Forns i pastisseries ja preparen el tortell de Reis

Aquest pastís ha esdevingut un clàssic a taula els dies 5 i 6 de gener

03/01/2020

Forns i pastisseries ja preparen el tortell de Reis

Els forns i les pastisseries fan feina sense aturar aquests dies per preparar les comandes del tortell de Reis. És el colofó de les festes de Nadal. N’hi ha de tot tipus: crema, nata, xocolata, trufa… Però enguany, una de les novetats és el de cardenal.

I és que aquest pastís és el rei del Nadal. Un convidat de gala que seu a taula els dies 5 i 6 de gener. Fa segles que el tortell de Reis ens acompanya. Curiosament, l’origen d’aquest pastís és pagà i se situa a l’Antiga Roma. Els seus ingredients, però, han variat al llarg de la història: hem canviat els fruits secs per la nata, la trufa, la crema o la xocolata. I és que hi ha tants tortells com gustos.

A aquest forn fa 50 anys que s’utilitza la mateixa recepta. Enguany s’hi han posat ben prest per preparar el centenar de comanes que tenen aquests dies.

La tradició mana que qui trobi la figura del Rei tindrà ventura i que qui troba la fava paga el tortell de l’any que ve, però no sempre és així. I és que hi ha tradicions que mai no canvien.

03/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris