X

Mancor enguany no cobrarà la taxa de fems als habitatges vacacionals

L'Ajuntament deixarà d'ingressar 3.600 euros

13/01/2020

Mancor enguany no cobrarà la taxa de fems als habitatges vacacionals

El tresor públic de l’Ajuntament de Mancor de la Vall es veurà privat d’un ingrés de més de 3.600 euros per la impossibilitat d’aplicar la taxa de recollida de residus als habitatges de lloguer vacacional. El Partit Popular i alguns propietaris afectats varen presentar esmenes al redactat de la norma, i com que l’Ajuntament no va tenir temps de resoldre-les abans d’acabar l’any, ara haurà d’esperar al 2021 per aplicar-la.

A Mancor, s’hi comptabilitzen al voltant de 300 places de lloguer vacacional. La taxa que vol aplicar l’ajuntament grava en 12 euros anuals cadascuna d’aquestes places, tal com es fa a altres municipis de les illes com Inca o Selva.

Des del Partit Popular  s’afirma que la nova taxa va en contra d’una activitat econòmica que beneficia el poble i s’afegeix que l’estudi econòmic que acompanya el redactat de la normativa de la taxa no és vàlid. L’equip de govern reconeix que varen decidir aprovar la taxa massa tard i que la presentació d’al·legacions ha impedit que enguany es pugui aplicar.

Perquè es tracta d’un impost anual, l’Ajuntament no pot aplicar la nova taxa durant aquest any 2020, la qual cosa obliga a retardar-ne l’entrada en vigor fins al primer de gener de l’any 2021.

 

13/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris