X

Les atencions al Punt Lila augmenten un 77% durant el 2019 a Menorca

Prop de 4.000 persones van demanar informació durant les festes i 11 d'elles havien patit violència masclista

16/01/2020

Les atencions al Punt Lila augmenten un 77%25 durant el 2019 a Menorca

El punt lila contra les agressions masclistes que s’instal·la a Menorca en festes incrementà l’estiu passat un 77 per cent el nombre de persones ateses. Més de 1.000 homes i gairebé 2.800 dones van demanar informació a l’estand. D’aquestes, 11 persones van donar a conèixer que patien o havien patit violència masclista.

La novetat de 2019 va ser la incorporació d’una parella itinerant. Gràcies a la qual es va detectar un cas ‘insitu‘, que es produí durant les festes des Migjorn. És un dels resultats de la millor dotació del punt lila. A més, l’estand de prevenció i sensibilització, gestionat per professionals de Creu Roja, va donar informació a gairebé 4.000 persones.

La consellera de Benestar Social, Bárbara Torrent, ha dit que han fet feina específicament per fer-se visibles en els contextos d’oci per sensibilitzar contra el masclisme i també per lluitar contra les agressions al col·lectiu LGTBI.

L’estiu passat es van ampliar els dies d’instal·lació de punt lila en comparació amb el primer any. A la totalitat de festes de poble, s’afegiren altres esdeveniments.

Pilar Carrasco, Directora Insular d’Atenció Social, ha dit que dels 32 punts on s’ha situat enguany el punt lila, per primera vegada també es va actuar al dia de l’Orgull de Maó i en el concert jove a Ferreries.

Des del traspàs de competències en igualtat al gener de 2019, el Consell té una educadora social més.

16/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris