X

Els empresaris i l’Ajuntament de Ciutadella demanen una nova ubicació per a la planta de transferència de residus

La infraestructura ha de servir per millorar la compactació dels residus i així reduir el nombre de camions de fems que es traslladen diàriament fins a Maó

16/01/2020

Els empresaris i l’Ajuntament de Ciutadella demanen una nova ubicació per a la planta de transferència de residus

Els empresaris de Ciutadella temen que la construcció d’una planta de transferència de residus al polígon industrial, tal com preveu fer el Consell, provoqui brutor i molèsties a la zona. L’Ajuntament hi està d’acord i ja ha demanat una nova ubicació. La infraestructura ha de servir per millorar la compactació dels residus i així reduir el nombre de camions de fems que es traslladen diàriament fins a Maó.
L’Ajuntament de Ciutadella ha demanat al Consell de Menorca que canviï la ubicació de la futura planta de transferència de residus prevista al Pla Director d’Equipaments Comercials de l’illa, de manera que pugui sortir del polígon industrial. El consistori recull, d’aquesta manera, la petició realitzada per l’Associació d’Empresaris del polígon, que considera que aquests serveis s’han de concentrar en una zona aïllada.

La planta emmagatzemarà vidre, paper, cartó, envasos lleugers, la recollida selectiva i la fracció de resta, és a dir, el que no se separa. L’objectiu: reduir els fins a 14 desplaçaments en camió que es fan cada dia fins a la planta de residus de Milà.

Els empresaris del polígon van més enllà. Proposen treure també del polígon la deixalleria i tota la flota de vehicles que fan la recollida de fems.L’Ajuntament no descarta traslladar a mig termini la deixalleria, però no fa previsions, de moment, pel que fa als camions de recollida.

Ciutadella és el municipi que més residus genera; gairebé 24.000 tones anuals d’un total insular de 80.000.

16/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris