L’Hestia Menorca guanya a La Roda i virtualment es classifica per al grup A1

L'equip superà un rival dur en el tram final, en una exhibició de sang freda i encert; Corbacho, màxim anotador amb 17 punts i 5 triples

19/01/2020

Treballada victòria de l’Hestia Menorca que virtualment el classifica entre els sis primers d’aquesta primera fase i per tant jugarà la següent al grup A1 per l’ascens directe o la fase posterior, on hi haurà en joc dues places d’ascens més. La Roda, el penúltim classificat, va oferir resistència i l’equip d’Oriol Pagès no va poder fermar el triomf fins a la darrera possessió (72-68).

L’Hestia Menorca, tot i jugar el tercer partit seguit sense Urko Otegi, va resoldre a favor un altre partit amb un final ple de suspens. El parcial de 6-1 d’inici amagà la realitat d’una primera part dominada per La Roda. L’equip d’Albacete va firmar un parcial de 2-15 des de la superioritat física i la producció en el rebot ofensiu. 14-20 al final del primer quart. La tendència es va mantenir al següent parcial, tot i els set punts seguits de Pitu Jiménez o una esmaixada d’Okeke. Al descans, deu rebots en atac es traduïen en una victòria parcial visitant per 29-35.

La gestió defensiva de l’Hestia millorà en tornar del vestidor. El rebot s’equilibrà i l’atac va ser més fluid. Tres triples de la marca Corbacho, màxim anotador del partit amb 17 punts i 5 triples, van ficar els menorquins al partit, 52-49. Al darrer quart, l’equip de Pagès va estar més encertat en l’intercanvi de cistelles. Cinc triples més, tres de Convington, van deixar l’Hestia a les portes del triomf. Un 2+1 de Bute, a 18 segons del final, va fermar la victòria ben celebrada pels més de 3.000 espectadors presents a Bintalfa.