X

Es Migjorn demana ajuda per retornar l’arena a la platja de Sant Tomàs després del temporal

L'Ajuntament de Sant Lluís ha valorat en 252.000 euros els danys a S'Algar i Alcaufar

27/01/2020

Es Migjorn demana ajuda per retornar l’arena a la platja de Sant Tomàs després del temporal

L’Ajuntament de Sant Lluís ha xifrat en 252.000 euros els danys causats pel temporal a la costa de s’Algar. Però a Menorca hi ha hagut més desperfectes. A Es Migjorn Gran, la seva única platja urbana ha quedat sense arena i l’ajuntament proposa regenerar-la abans de la tempotrada turística. Els municipis tenen fins aquest dimarts per presentar a l’Estat el llistat de danys.

La platja de Sant Tomàs és una de les més sensibles als temporals del sud de cada hivern. Però el de la setmana passada l’ha buidada del tot d’arena. Avui, just una setmana després, la imatge és la d’un codolar sense un lloc on posar una tovallola. L’ajuntament es manifesta preocupat per haver quedat sense arenal i demanarà ajuda a les institucions per pal·liar la situació abans de l’abril.

Cap a l’oest, també bona part de la platja de Binigaus ha desaparegut. Els còdols ocupen tota la vorera. A més, la passarel·la de llenya instal·lada per la Demarcació de Costes en aquesta àrea verge ha resultat malmesa. Els municipis tenen fins demà per enviar a Madrid el llistat dels danys per rebre ajudes.

27/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris