X

La murada del port de Ciutadella queda sense restaurants

L'Ajuntament preveu treure a concessió les coves per un període curt perquè a llarg termini vol obrir-les des d'un vessant cultural

31/01/2020

La murada del port de Ciutadella queda sense restaurants

La murada del Port de Ciutadella queda sense restaurants. Després de trenta anys, i més un de pròrroga, s’acaba la concessió i l’Ajuntament ha donat un mes per buidar les coves on fins ara s’ubicaven aquests negocis. La idea del consistori és obrir les coves a les visites en un futur ja que són un Bé d’Interès Cultural.

El darrer restaurant que quedava a sa Murada del port de Ciutadella que hi ha davall de s’Ajuntament tanca les portes aquests dies. Els altres tres que hi havia, tots ells del mateix propietari, ja varen tancar l’any passat quan va finalitzar la concessió. Una decisió que varen prendre també per l’obligatorietat d’haver de llevar els tendals. L’únic que sí que va decidir fer la inversió de canviar-los per para-sols, va ser el restaurant El Forat. Hi va destinar 25.000 euros; una inversió que ara perdrà. A més han hagut de traslladar el negoci a Cala’n Bosch.

“No pots continuar amb tot el personal”, explica Jesús Rodríguez, encarregat del Restaurant El Forat, “passes de setanta persones entre tots els locals a vint”, declara.

La concessió als restaurants de sa Murada no es renova perquè aquests establiments es troben dins un Bé d’Interès Cultural i hi ha qüestions tècniques com la sortida de fums que no es poden mantenir. L’Ajuntament comença a fer feina per veure quins altres negocis s’hi podrien establir.

“Necessitam fer aquest aixecament per poder saber exactament quins són els espais i, a partir d’aquí, saber quants locals es treuran a concessió, amb quines condicions i quins serveis podran donar”, informa Joana Gomila, la batlessa de Ciutadella.

L’Ajuntament preveu treure a concessió aquestes coves però per un període curt, ja que a mig-llarg termini apunten la possibilitat d’obrir-les al públic des d’una vessant cultural i patrimonial.

31/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris