X

Tot a punt a Los Àngeles per acollir una nova edició dels Òscars

Joker, 1917, Érase una vez en Hollywood, El Irlandés i Parásitos, favorites a la millor pel.lícula

09/02/2020

Tot a punt a Los Àngeles per acollir una nova edició dels Òscars

Els amants del cinema tenen avui vespre la cita més esperada de l’any. És la nit dels Oscars, on es reparteixen els premis més desitjats. Totes les mirades estan posades en Joker, amb 11 nominacions, El Irlandés, 1917, i Érase una vez en Hollywood, amb 10 cadascuna. Però, com també és habitual, res no està decidit. L’emoció, el xou i el glamur estan garantits.

I tant que existeix. Joaquín Phoenix, al seu paper d’Arthur i el procés de convertir-se en Joker. Ell és candidat a l’Òscar a millor actor principal, una de les 10 nominacions que té la pel·lícula, “Joker”. El seu director, Todd Phillips, també està nominat.

Pitt i Di Caprio, dirigits per Tarantino. Un còctel explosiu per explicar la vida d’un actor d’èxit i el seu doble que d’han d’adaptar-se als nous temps. “Érase Una Vez en Amèrica”, amb 10 nominacions, pot ser un altre dels films triomfadors. Tarantino a la direcció, Di Caprio d’actor principal i Brad Pitt com actor de repartiment, hi estan nominats.

Pacino, De Niro, Pesci i Scorcese sumen 10 nominacions amb “El Irlandés”, inclosa la de millor pel·lícula i direcció. Al Pacino i Joe Pesci, tots dos, opten a l’Òscar a millor actor de repartiment.

La gran triomfadora dels Bafta i els Globus d’Or, “1917”, té molts de números per tornar a triomfar una altra vegada. Sam Mendes també aspira al seu segon Oscar: l’altre el va guanyar el 1999 per “American Beauty”.A banda d’aquestes 4 pel·lícules, n’hi que consideren que la sut-coreana “Parásitos” podria donar la gran sorpresa a la categoria principal, si bé també opta a la millor pel·lícula estrangera. Aquí, competirà amb “Dolor y Gloria”.

L’alter ego d’Almodóvar a aquesta pel.lícula, Antonio Banderas, també està nominat a millor actor, si bé les apostes no li donen gaires opcions davant Joaquín Phoenix.

Moltes mirades també posades avui en Scarlett Johansson: nominada a millor actriu principal per “Historias de un Matrimonio”, i de repartiment per “Jo Jo Rabbit”.

Molts de candidats, però pocs se n’aniran amb l’estatueta daurada. El Dolby Theather ja ho té tot a punt per a la festa de les estrelles.

09/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris