X

L’OMS demana a la comunitat internacional no polititzar l’epidèmia del coronavirus

La lluita contra el coronavirus és un "enemic comú de tota la humanitat" al qual "només vencerem units i treballant junts"

10/02/2020

L’OMS demana a la comunitat internacional no polititzar l’epidèmia del coronavirus

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat avui dilluns a la comunitat internacional que no polititzi la lluita contra el coronavirus, un “enemic comú de tota la humanitat” al qual “només vencerem units i treballant junts”.

Tedros ha assegurat que alguns intenten polititzar la reunió que aquest dimarts s’inicia en la seu de l’OMS a Ginebra amb experts de tot el món per a accelerar el desenvolupament de diagnòstics, tractaments i vacunes contra la malaltia, quan “és una cosa que cal evitar perquè els científics han de centrar-se en la ciència”.

Tedros ha advertit que els casos de contagis a França i el Regne Unit sense viatjar a la Xina són motiu de preocupació. Mentrestant, el país britànic ha declarat el coronavirus com a amenaça greu i imminent per a la salut pública.

L’OMS també ha informat que ja hi ha un equip d’experts a la Xina per continuar en la recerca d’una cura.

Els afectats pel coronavirus continua creixent, les autoritats xineses han confirmat que ja hi ha 908 morts i més de 40.000 contagiats només en aquest país. A la resta del món, el balanç és de 320 casos confirmats en 30 països diferents.

La mortalitat, però, entre els infectats fora de les fronteres xineses és mínima. Només n’hi ha una a les Filipines i l’altra a Hong Kong, on, avui mateix, han evacuat un edifici residencial després que dos veïns s’han contagiat.

10/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris