X

Els veïns de Santa Agnès demanen ajuda per recuperar els ametllers del Pla de Corona

Els visitants troben a faltar la imatge del camp ple d'arbres en flor i molts es pregunten per què

11/02/2020

Els veïns de Santa Agnès demanen ajuda per recuperar els ametllers del Pla de Corona

Poques estampes capturen millor l’essència rural d’Eivissa que un camp d’ametllers en flor al Pla de Corona. Però la postal, com ja s’ha dit incomptables vegades, està en risc d’esfumar-se. Els ametllers envelleixen i el relleu no està garantit.

El del pla de Corona és un passeig obligat a Eivissa a principis de febrer, però en els últims anys, els habituals han començat a notar canvis. Hi ha menys ametllers en flor i alguns no saben exactament per què. Tot i això, encara resisteixen racons idíl·lics que la gent coneix. Un curs de pintura de l’Ajuntament de Sant Josep ha aprofitat el dia afable per capturar l’essència del Pla de Corona.

Unes estampes de les quals els visitants han gaudit durant dècades, i que els vilatans i empresaris tenen por que puguin tenir data de caducitat. Creuen que hi ha motius per a això. Demanen més ajuda a les institucions per renovar els ametllers. Asseguren que molts estan vells o ja morts. Aquest any s’ha celebrat la tercera Fira de l’Ametlla de Corona, amb el suport del Consell d’Eivissa, amb la idea de donar importància a aquest producte i la recerca d’un nou impuls. I el pròxim 23 de febrer se celebrarà la novena edició de la Cursa Flor d’Ametller.

11/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris