X

No a la conciliació de VOX i unanimitat pel sol industrial i les ajudes per ‘Gloria’

La presidenta Armengol reclama als ministres de l'Interior i de Justícia més recursos per lluitar contra l'explotació sexual de menors

11/02/2020

No a la conciliació de VOX i unanimitat pel sol industrial i les ajudes per ‘Gloria’

La diputada de VOX Idoia Ribas ha estat l'encarregada de defensar la proposició sobre conciliació.

La majoria del Parlament no ha donat suport a la proposició de llei de VOX per a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal. Una iniciativa criticada tant pels partits del pacte de Govern com per altres de l’oposició com Ciutadans i el Pi que s’han abstingut. El Partit Popular, l’únic grup parlamentari que ha donat suport a la proposició del partit d’ultradreta, ha retret, de fet, que sigui “una còpia” de la llei de conciliació que el PP va promoure a Castella i Lleó. C’s ha dit que s’obvia que la competència sobre aquesta qüestió és estatal i ha reclamat que sigui en aquest àmbit on es legisli. Més enllà han anat els partits d’esquerra en denunciar públicament la voluntat política de VOX en matèria de conciliació. “Volen maquillar el seu caràcter d’ultradreta” ha dit la portaveu de Més per Mallorca, Joanaina Campomar.

Així mateix, el ple parlamentari ha aprovat avui demanar agilitat a Madrid en la tramitació de les ajudes als afectats per la tempesta Gloria promeses pel president Pedro Sánchez. Això després de l’experiència en el pagament aquesta tardor de les corresponents a la torrentada de Llevant. També per unanimitat s’ha acordat instar el Govern de l’Estat a què ajudi el Govern de les Illes a pagar els desperfectes de particulars afectats pel temporal del gener passat.

En un altre ordre de coses, el Parlament ha aprovat instar el Govern ha cercar un millor aprofitament del sol industrial mitjançant estudis que detectin el que hi ha disponible als diferents municipis, entre d’altres mesures. Es pretén que el sector pugui beneficiar-se de preus del sol industrial més competitius i fomentar que les empreses industrials s’hi reubiquin.

Una altra vegada, les responsabilitats polítiques respecte de l’explotació sexual de menors tutelats per l’IMAS ha tornat a ser objecte de debat polític a la cambra. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha insistit que fa falta tant contundència de les forces de seguretat de l’Estat com majors recursos per fer-hi front. Així, ha informat que ho ha reclamat directament al ministre de l’Interior, Grande Marlaska, i al de Justícia, Juan Carlos Campo. Mentrestant, l’oposició ha tornat a exigir-li que cessi la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago. El veto dels equips del pacte a una comissió d’investigació sobre l’assumpte ha aixecat igualment les crítiques. Ciutadans, per exemple, ha dit que es planteja instar la reprovació de la presidenta Armengol.

11/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris