X

La Protectora d’Animals de Maó denuncia el patiment del conill a la Fira de Sa Perdiu

És una pràctica legal, però ho consideren innecessari i demanen a l'Ajuntament que no es permeti a les pròximes edicions

13/02/2020

La Protectora d’Animals de Maó denuncia el patiment del conill a la Fira de Sa Perdiu

La Protectora d’Animals de Maó critica la demostració de caça de conill amb cans i fura que va tenir lloc a la Fira de la Perdiu des Mercadal. És una pràctica legal, però consideren que és un espectacle que fa patir innecessàriament el conill. Demanen a l’Ajuntament que no es permeti a les pròximes edicions.

A la demostració, la fura fa sortir el conill del seu cau i els cans el persegueixen. Tot i ser una pràctica permesa a la caça, és un espectacle que la protectora ha definit com a immoral i poc educatiu, i més diuen, quan s’estan eliminant els espectacles amb animals. Una polèmica que també ha arribat al carrer.

Es tracta d’una pràctica que fa més de 20 anys que se celebra a la Fira de la Perdiu de Menorca. Els caçadors defensen que es tracta d’una tradició, i que s’ha de conservar. L’objectiu de l’espectacle, diuen, era mostrar la realitat de la caça. Per la seva banda, la Protectora, que ho troba poc educatiu, demanarà a l’Ajuntament des Mercadal que s’elimini aquesta pràctica de la fira. El batle, assegura que es pot estudiar.

La Protectora també es queixa de l’actitud d’alguns caçadors amb els seus cans quan ja no els serveixen per caçar. Asseguren que, en els darrers dos anys, han arribat 173 d’aquests cans a les caneres, un 15% del total d’animals abandonats.

No hi ha prou adoptants a Menorca per acollir tots els cans de caçador que arriben a les portes de les caneres i molts d’ells han de ser enviats a Alemanya.

13/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris