X

La nova planta de Milà entrarà en funcionament el pròxim mes de juliol

Aquest estiu ja es podran començar a tractar els "residus del contenidor groc i la fracció de rebuig"

13/02/2020

La nova planta de Milà entrarà en funcionament el pròxim mes de juliol

Avança a bon ritme la construcció de la nova planta de residus de Milà, a Menorca. El buc dels nous edificis ja està fet i ara s’hi està instal·lant la maquinària. Aquest estiu ja es podran començar a tractar els “residus del contenidor groc i la fracció de rebuig” i es preveu que les instal·lacions entraran en ple funcionament a finals d’any.

El canvi ja és ben notable. Així eren totes les naus antigues de la planta de tractament de residus de Menorca. I així són les noves, encara sense concloure. Tres edificis de formigó acolliran les diferents fases per les quals passaran els fems de tota l’illa. El de recepció i tractament mixt de residus, que entrarà en funcionament el pròxim mes de juliol, pretractarà per torns els envasos o el rebuig, segons les necessitats.

La zona de magatzem rebrà les bales de cada tipus de residu i refinarà el compost, que s’elaborarà a una tercera àrea. Una planta del segle XXI que funcionarà amb totes les seves prestacions quan es consolidi el sistema de recollida porta a porta.

La nova planta costarà poc més de 8 milions d’euros i permetrà treure profit a un 70 per cent del total dels residus domèstics, allargant així la vida útil de l’abocador.

13/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris