X

El Senat limita les accions militars de Trump contra l’Iran

El cap de la Guàrdia Revolucionària iraniana adeverteix que estan llestos per atacar els Estats Units i Israel, si els donen alguna raó per fer-ho

14/02/2020

El Senat limita les accions militars de Trump contra l’Iran

El Senat dels Estats Units ha aprovat un projecte de llei que impedeix el president Donald Trump, prendre qualsevol acció militar contra l’Iran sense abans sol·licitar permís al Congrés.

La iniciativa ha estat aprovada amb el vot dels senadors de l’oposició demòcrata i de vuit republicans, que han volgut mostrar així la seva disconformitat amb la política de Trump cap a l’Iran i, especialment, amb la seva decisió d’ordenar la mort del general Qasem Soleimani.

La llei necessita la signatura de Trump per ser efectiva, però ja ha anunciat que vetarà la iniciativa.

Mentrestant a l’Iran, el cap de la Guàrdia Revolucionària, Hossein Salami, ha afirmat que els iranians estan llestos per atacar els Estats Units i Israel, si els donen alguna raó per fer-ho. Ha estat en una cerimònia amb milers de seguidors per commemorar els 40 dies de la mort del comandant Qassem Soleimani.

Salami ha advertit als Estats Units que “la gran i final galtada està per arribar, fins que l’últim soldat nord-americà surti de territoris musulmans”.

14/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris