X

La construcció del parc solar de Son Salomó, més a prop que mai

Avui el Consell enviarà una proposta als promotors i a l'entitat proteccionista Martí i Bella

20/02/2020

La construcció del parc solar de Son Salomó, més a prop que mai

Hores decisives per arribar a un acord que permeti la construcció del parc solar de Son Salomó, a Ciutadella. Avui el Consell enviarà una proposta als promotors i a l’entitat proteccionista Martí i Bella. Al text el Consell es compromet a restaurar els béns etnològics principals d’una zona de 40 hectàrees on els promotors NO instal·larien plaques solars.

El text vol desbloquejar de manera definitiva el projecte a Punta Nati del que ha de ser el major parc fotovoltaic, amb capacitat per a generar devers 50 megavats. Així es va posar de manifest ahir en una reunió de la societat històrico-arqueològica Martí i Bella a la qual van assistir també consellers. La proposta preveu que la promotora farà el parc a 70 hectàrees amb plaques més juntes i potents, i deixarà lliure un terreny de 40 hectàrees. En aquest darrer emplaçament el Consell restaurarà els béns principals i organitzarà visites

Dilluns és la data límit per a arribar a un acord, ja que dimarts es reuneix la Comissió de Patrimoni on s’ha de donar el tret de sortida al procés per a declarar Bé d’Interès Cultural l’àrea de Punta Nati. A banda, la justícia ha ordenat la tramitació de nou d’un altre projecte energètic a la zona, en aquest cas eòlic, que havia quedat descartat per Medi Ambient perquè hi ha miloques.

20/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris