X

Els familiars de les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil reivindiquen el “deure a la memòria”

Aquest dilluns es compleixen 83 anys de l'afusellament d'Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques

24/02/2020

Els familiars de les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil reivindiquen el “deure a la memòria”

Els clavells i les corones omplen de nou el mur de la Memòria del Cementiri de Palma per homenatjar les vícitmes de la Guerra Civil i el Franquisme. Just en aquest punt, tal dia com avui de 1937, afusellaren el batle de Palma, Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques. 83 anys després, la reivindicació dels familiars segueix ben vigent.

L’homenatge d’aquest dilluns s’ha centrat en les dones properes als afusellats. Les qui patiren l’aïllament social, que els va obligar a abandonar l’illa. Elles mateixes en varen deixar constància per escrit, com l’esposa d’Emili Darder, Miquela Rovira.

La família de Darder encara reclama recuperar la casa que li prengueren. Aquest dilluns, ben a prop, a la porta del Camp, a Palma, hi han descobert un bust que li ret homenatge.

L’escultura d’Emili Darder, realitzada per Eduard Llabrés, ha estat cedida per l’associació d’amics i amigues de son Sardina i sa Garriga. Han destacat, de nou, l’immens llegat polític que deixà a Ciutat.

 

24/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris