X

Preocupació entre els batles dels municipis afectats per la borrasca Glòria

Costes no arreglarà ni les platges ni els passejos de primera línia

26/02/2020

Preocupació entre els batles dels municipis afectats per la borrasca Glòria

Quan falta un mes i mig per a l’inici de la temporada turística, no se sap què passarà amb les platges arrasades per la borrasca Glòria. La Delegació de Govern ha deixat clar que Costes no n’assumirà la regeneració. Si es fa, per tant, haurà de ser a càrrec dels ajuntaments i d’acord amb la tramitació mediambiental pertinent.

La situació afecta platges com la de Cala Millor, a Sant Llorenç, Cala Llombards, a Santanyí, o Cala sa Nau, Cala Ferrera, s’Arenal i Cala Marçal, a Felanitx. Totes aquestes platges varen quedar sense arena per mor del temporal.

El Govern central tampoc no pagarà les reparacions dels passejos que són a primera línia. És el cas de Cala Gat, a Capdepera. En obres com aquesta proposen als ajuntaments dues opcions: la primera és que assumeixin durant 30 anys la concessió del passeig i paguin integrament les obres; i la segona opció és fer un projecte per fer retrocedir el passeig. Una solució que finançaria el Ministeri, però que no és viable en tots els casos.

El Ministeri de Transició Ecològica ha començat a licitar les obres que finançarà directament per valor de 4,4 milions d’euros. Una de les actuacions que sí que pagaran és la rehabilitació del passeig de Cala Mondragó, a Santanyí.

26/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris