X

Quatre institucions de les Balears es comprometen a promoure la presència de dones expertes a debats i conferències

El Govern, l'IBDona, el Centre Balears Europa i la Cambra de Comerç de Mallorca s'adhereixen a la campanya #DóndeEstánEllas

26/02/2020

Quatre institucions de les Balears es comprometen a promoure la presència de dones expertes a debats i conferències

Promoure la visibilitat de dones expertes a debats, conferències i espais públics. És l’objectiu de la iniciativa #DóndeEstánEllas, una campanya promoguda per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya que advoca per crear referents femenins a la societat i posar xifres al sostre de vidre. A Europa, els homes cobren un 16% més que les dones, una diferència que arriba al 40% en el cas de les pensions. Això, sumat a la falta de polítiques de conciliació, contribueix a que les dones tinguin manco presència a debats i conferències.

La iniciativa es proposa revertir la situació i combatre els estereotips de gènere potenciant la visibilitat de les dones en l’espai públic. Avui, el Govern, l’Institut Balear de la Dona, el Centre Balears Europa i la Cambra de Comerç de Mallorca s’han adherit al manifest #DóndeEstánEllas. Les Balears són la quarta autonomia a subscriure aquest compromís, que ja suma 80 entitats d’arreu de l’Estat.

Totes les institucions que es vinculen al manifest #DóndeEstánEllas fan seu el compromís d’assegurar la participació de dones expertes en debats, conferències i actes públics que organitzin amb l’objectiu d’evitar normalitzar la masculinització d’aquests espais. En adherir-se al manifest, les entitats també es comprometen a recollir dades per mesurar la presència de dones expertes als actes públics.

26/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris