X

Cas Mòbils: la policia judicial ja coneixia qui filtrava informació

El fiscal i l'Advocacia de l'Estat demanen l'absolució del jutge Miquel Florit. Les acusacions particulars li reclamen 42 anys d'inhabilitació

27/02/2020

Cas Mòbils: la policia judicial ja coneixia qui filtrava informació

El judici de l’anomenat cas Mòbils, en què es demanen 42 anys d’inhabilitació al jutge Miquel Florit per requisar els mòbils de dos periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press (Kiko Mestre i Blanca Pou) per controlar les seves comunicacions i les de les seves empreses, ha quedat aquest dijous vist per a sentència.

En la sessió de l’horabaixa, han declarat els policies judicials que van requisar els mòbils dels professionals de la informació. Els policies han admès que en el moment que varen anar a l’agència de notícies per requisar el mòbil i material informàtic de la periodista Blanca Pou, ella va invocar el seu dret al secret professional per no revelar les seves fonts. Segons la declaració d’un dels agents, ell li va dir a la periodista que les fonts ja les coneixien, però que només volien el mòbil per veure les converses.

El jutge Miquel Florit, que ha declarat al dematí, ha justificat el rastreig de trucades i la intervenció dels mòbils dels periodistes . Diu que ho va ordenar perquè va prioritzar la investigació sobre filtracions d’informació del cas Cursach per sobre del dret al secret professional dels periodistes.

El fiscal Joan Carrau ha explicat al judici que ell va avalar totes les actuacions de Florit. Considerava que la filtració d’informació era un fet greu i que es podia esbrinar l’origen revisan els mòbils dels periodistes.

Ara, Kiko Mestre demana que li indemnitzin amb 30.000 euros pels danys morals i professionals que li ha ocasionat el cas. Pel que fa a Blanca Pou, ha recordat que quan li requisaren el mòbil i divers material informàtic, va invocar el secret professional. Diu que no va servir per a res.

En aquesta causa, el fiscal i l’Advocacia de l’Estat demanen l’absolució de Florit. En canvi, les acusacions particulars reclamen 42 anys d’inhabilitació i multes que sumen 58.400 euros, pels delictes de prevaricació i vulneració del dret al secret professional, entre d’altres. En tot cas, la pena d’inhabilitació ja no tendria efectes pràctics perquè el jutge es va jubiliar de manera anticipada el passat mes de desembre.

27/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris