X

L’Ajuntament de Palma subvencionarà l’eliminació de pintades vandàliques a edificis de particulars

A partir del primer d'abril començarà una campanya d'Emaya per esborrar els grafits si els ho demanen els propietaris

29/02/2020

L’Ajuntament de Palma subvencionarà l’eliminació de pintades vandàliques a edificis de particulars

Passejar per Palma sense veure una pintada és difícil. Algunes fa mesos, com les que es veuen en una de les lleones del Born. Cort diu que des del juliol les brigades de neteja n’han eliminat 2.600. Emaya, com a empresa pública, no actua a façanes privades. Però això canviarà a partir del primer d’abril: ajudarà els propietaris a pagar la neteja amb una subvenció de 10 euros per metre quadrat fins a un màxim de 7 metres.

Emaya anima empreses com GESA a col·laborar-hi i a actuar sobre la seva antiga seu. Les pintades afecten també elements patrimonials. Per exemple, la del baluard del Príncep, declarat Bé d’Interès Cultural, data del juliol de 2018. El propietari n’és l’Ajuntament i són els tècnics del Consell els que donen el vistiplau a la intervenció, però de moment no s’hi ha actuat.

Pel que fa a les carreteres, que depenen del Consell, alguns grafits fa anys que decoren ponts, pantalles acústiques o de protecció. La institució diu que la intervenció és immediata però l’espai torna a aparèixer al cap de pocs dies. El Consell vol premiar l’art urbà i distingir-lo del vandalisme. Les sancions per fer una pintada a un lloc públic estan sancionades entre 750 i 1.500 euros.

29/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris