X

Uns 90 sanitaris s’allotgen en un hotel de Palma per evitar el contagi a les seves famílies

Tots ells estan perfectament sans, però han decidit no viure a casa per si es contagien a la feina

03/05/2020

Uns 90 sanitaris s’allotgen en un hotel de Palma per evitar el contagi a les seves famílies

Uns 90 sanitaris s’allotgen a un hotel de Palma per evitar contagiar les seves famílies. Es tracta de metges, infermeres o auxiliars d’infermeria d’hospitals, clíniques privades o residències d’arreu de Mallorca. Tots ells estan perfectament sans, però no volen viure a casa per si es contagien a la feina.

L’auxiliar d’infermeria Ana García explica que comparteix pis amb una persona immunodeprimida i no era prudent continuar a casa seva. Una situació semblant viu l’infermer Iván Tudela. Tot i que té una filla petita i fa setmanes que no la veu, ha decidit voluntàriament traslladar-se a l’hotel i no en vol marxar fins que finalitzi l’emergència sanitària. Tots ells coincideixen a dir que troben a faltar les famílies, però els sembla més prudent distanciar-s’hi. “Ara és hora que els tinguem en ment i ens cuidem entre nosaltres”, afirma l’auxiliar d’infermeria Karín Francia.

L’empresa THB Hotels ha posat a disposició de les autoritats sanitàries l’establiment THB Mirador, situat al passeig Marítim de Palma. Ells s’encarreguen del servei de consergeria, que ofereixen els diferents directors d’hotel que treballen per a la cadena. La seva funció és coordinar que la resta que serveis de l’hotel, dels quals ara se n’ocupa l’IB-Salut, es prestin correctament.

L’IB-Salut gestiona les entrades i sortides de l’hotel i comunica als responsable de la instal·lació qui són els nous hostes que tindran. A més, el servei públic de salut paga un servei de càtering per als sanitaris, un vigilant de seguretat a la porta que controla els accessos i el personal que neteja a diari les habitacions i les zones comunes.

L’hotel funciona sota mínims. No hi ha servei de bar, sinó màquines d’autoservei. El restaurant també és tancat. Les zones comunes no són accessibles, i això que aquest hivern havien reformat la piscina i feien comptes haver-la estrenat a aquestes alçades de l’any. A més, han eliminat cadires, sofàs, taules, quadres i cortines dels passadissos i replans per evitar que la gent els faci servir i puguin ser una font de contaminació creuada.


1.908 casos de coronavirus a les Balears (6 més que ahir), cap mort i 1.284 curats

03/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris