X

El comitè d’empresa de la Clínica Juaneda demana un ERTO com a solució per als 25 fixes discontinus

Hi ha dificultats legals per ser considerada essencial, però l'empresa sosté aviat resoldran el conflicte

04/05/2020

El comitè d’empresa de la Clínica Juaneda demana un ERTO com a solució per als 25 fixes discontinus

El comitè d’empresa de la Clínica Juaneda demana que es presenti un ERTO, per tal de poder donar cobertura als 25 treballadors fixes discontinus que havien d’incorporar-se el primer de maig i que, a hores d’ara, no tenen cap garantia d’ingressos. Representen prop del 11% de la plantilla i son treballadors estretament vinculats al sector serveis, tot i que formen part d’una empresa sanitària considerada essencial. Es tracta de recepcionistes de cada un dels 9 centres metges que hi ha a les urbanitzacions, així com comercials, intèrprets i traductors, entre d’altres.

L’empresa, per la seva banda, al·lega que en ser considerada com a servei essencial està exclosa del procediment per presentar un ERTO, no obstant, segons ha pogut saber IB3, garanteixen que en pocs dies es donarà sortida a la reivindicació dels treballadors que encaixi amb la legalitat vigent.

La incertesa del context generat per la crisi sanitària deixa a l’aire la viabilitat econòmica de l’empresa i dels seus treballadors. De fet, algunes fonts asseguren que si la situació s’allarga a partir del juliol es podrien començar a fer efectius acomiadaments.

Fonts del comitè informen que aquesta setmana, Clínica Juaneda decidirà quina decisió pren respecte del personal de temporada.

04/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris