X

Els pacients de lupus, amb dificultats per trobar la seva medicació per mor de la COVID-19

Una de les substàncies del medicament que controla els brots de lupus, s'està utilitzant als assajos clínics contra el coronavirus i això ha fet que s'hagi incrementat la seva demanda a les farmàcies

10/05/2020

Els pacients de lupus, amb dificultats per trobar la seva medicació per mor de la COVID-19

Avui, Dia Mundial del Lupus, parlam d’un problema de desabastiment que han patit els pacients d’aquesta malaltia per mor del coronavirus. Una de les substàncies del medicament que controla els brots de lupus, s’està utilitzant als assajos clínics contra la covid-19 i això ha fet que s’hagi incrementat la seva demanda a les farmàcies.

A les Balears devers dues mil persones pateixen lupus, una malaltia crònica autoimmune: el mateix sistema immunitari ataca les cèl·lules i els teixits sans per error. Pot danyar la pell, les articulacions i òrgans vitals. Els pacients, sota supervisió, estan medicats i precisament una de les substàncies que prenen, la hydroxicloroquina s’ha fet servir en els assajos clínics que tracten les persones contagiades per COVID-19.

A l’inici de l’estat d’alarma algunes farmàcies varen quedar desproveïdes del medicament, tot i que només es ven amb recepta. Per tant han afegit protocols per garantir-lo i que no el pugui comprar qualsevol.

També la fabricació del genèric a un laboratori militar ha permès que els pacients puguin continuar amb el tractament, que tenen de per vida.

A tot el país més de 100 mil persones pateixen lupus. Garantir-los la medicació és primordial, són a més persones de risc envers el coronavirus.

10/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris